A csónaknak nevezett kenu szerintünk minimum hajó.

2010. június 30., szerda

Bodrog, Moldva, Rajna-mente



A mostani hétvége, vagyis július 2-4. - a jelenlegi vízállás miatt - ideális időpont egy Bodrog-ártér-túrához, ennek költsége 6500,- forint, ami talán nem is olyan nagy összeg egy hirtelen elhatározáshoz... Ha valaki így döntene, keressen meg minket a 30/948-4223-as számon, az info [kukac] kalandor-vizitura.hu címen, vagy (hosszabb reakcióidővel számolva...) a Fészbúkon.

Mivel az augusztus 9-15 közötti (csehországi) Moldva-túra létszáma betelt, új időintervallumot vetettünk be! Akik már régóta tervezik, de most lemaradtak, vagy esetleg máshonnan (pl. innen) kaptak kedvet hozzá, azok augusztus 16-22-ig jöhetnek velünk erre a festői vidéken kanyargó, sekély, ám viszonylag gyors folyóra evezni. A túráról leírást itt találhattok!



*           *           *           *           *           *           *           *


Az előző bejegyzésben hosszabbra nyújtottunk a nyakunkat, hogy Európán kívülre, a vébének otthont adó Dél-afrikai Köztársaságba nézzünk át "evezésügyileg". Az a beszámoló pusztán földrajzi tanulmányainkon és netes keresésen alapult, ezúttal azonban a kézzel fogható valóságot közvetlenül, saját szemünkkel és fényképezőgépünkkel tapasztaltuk meg Németországban. A múlt héten ugyanis - egészen más okból - a Rajna, a Mosel és egy-két mellékfolyójának mentén jártunk, ott lőttünk néhány képet. Egészen pontosan az egyik legnépszerűbb német gyógyfürdőhelyen, Bad Emsen (kb. 1 km/h-val) keresztülzúgó Lahn-folyóról és kenusairól, ill. a Rajnáról és a Mosel-Rajna-öszefolyásról (ez utóbbit Deutsches Ecknek nevezik).



A Lahn Bad Emsnél

















Deutsche Jungen auf dem Lahn...




A bad emsi evezősklub stégje... (Vagyis "Bááád Emszié!"...)




Emlékezzünk csak a német western-filmekre...



A Lahn és egy orosz orthodox templom Bad Emsben




Ez már a Rajna - hihetetlen forgalom folyamatosan







Folyamkilométer-tábla a Rajnán



Duzzasztó a Rajnába torkolló Moselen




Hajóleeresztő sínpárok a Mosel bal partján,
közvetlenül a Rajnához csatlakozás előtt













Balra a Mosel, jobbra a Rajna vize - Deutsches Eck Koblenznél





Balra Koblenz városa, a Rajna és a Mosel,
jobb szélen Bad Ems és a Lahn.




Sz'A'


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése