A csónaknak nevezett kenu szerintünk minimum hajó.

2009. szeptember 1., kedd

"Evezz a gyárba!" - Beszámoló képekkel, videóval!


.
.


"Ilyen pillanatokban igazán megtudod, milyen egy indián, egy énekes, egy férfi.
Készen kell állni rá, alkalmasnak kell lenni.
Többet nem tehetsz."

fotó: terasz.hu




Futó Szél, Blogoló Vakond és egy asszony, Harmatos Menyét, nem törődve a rájuk váró nehézségekkel, hallgattak Füst a Szemében főnök bölcs tanácsára, s még napfelkelte előtt felkerekedtek a Szentendrei-sziget nyugati oldalán vízparti pokrócaikról, hogy suhanó kenuba ülve a sápadtarcúak városán átevezzenek, hogy aztán dolgukhoz lássanak. A Kalandorok törzsének wigwamjaikban hátramaradt harcosai a háromtagú előőrs sikerében bízva nyugodtan vágtáztak álmukban a véges-végtelen préri hullámain.
.
A véges-végtelen préri szilaj hullámain.


Nagyvakond itt még az esti tűznél ülés fáradalmait heveri ki.
.


[...]
.





Ahogy a nap egyre feljebb hágott, s mind közelebb értek a városhoz, egyre tisztábban látták a folyó partját és saját gondolataikat is. Egyikük azon tépelődött, bizony jó, hogy a vacsora mellé elfogyasztott tüzes víz nem vette el az eszüket. A szellemekkel teli fákat lassan felváltották a kőházak és az azok építéséhez készült, égbe meredő emelőmasinák. A lapátolás keltette ütemes csobbanások mellé be-beszűrődött a nagy település életének zaja, a friss lótrágya és a füstölt hús illatát elűzte az egyre nagyobb tömegben nekiiramodó vasparipák lehelete.

Hajfonataikon a reggeli pára verítékcseppekkel keveredett.






Egy-két hidat már maguk mögött hagytak, mikor ahhoz érkeztek, amelyen keresztül minden nyár augusztusának közepén sápadtarcú ifjak mint a termeszek ellepik a város legészakibb szigetét, hogy megittasodva, sőt férfiak asszonnyként viselkedve napokon át táncos ünnepet üljenek maguk felett:



Bár elborzadtak attól, hogy hetekkel ezelőtt e helyen fülsüketítő hangos rivalgás rázta a felhőket, a hatalmas házakat mégis csodálkozó szemekkel nézve tovább eveztek céljuk felé.



Itt már a "Margarétának" nevezett híd előtt



Hamarosan a magyarok törzsének egyik fő helye elé értek. Lassítottak tempójukon, hiszen nem szerettek volna idő előtt a szárazföldre lépni, meg aztán látnivaló is volt elég. Evezőikről gyakorlott mozdulattal rázták le a vizet, s kenujukba fektetve nesztelenül siklottak a békés vizen.





.
A sápadtarcúak Vének Tanácsának sziklákból épített tanácshelye előtt fogyasztották el elemózsiájukat, jelezve ezzel, hogy őket nem lehet kicsinálni, eltiporni mint egy girhes coyote-ot, mert a Kalandorok a legnehezebb, bölénytelen nyár hátán is megélnek! .





Vakond egy prémvadász kutyától elkobzott, nejlon szövetbe csomagolt "hosszú hússal" csillapítja éhét.




Harmatos Menyét és Vakond



Menyét és Futó Szél


Egy Elisa nevű fehér asszonyról elnevezett, amúgy hószínű híd



Pompás színekben játszanak az új nap sugarai




Az ostoba sápadtarcúak a maguk "szabadságáról" nevezték el ezt a hidat.
Meg kell hagyni azonban, hogy szép kecses külsővel ruházták fel!




"Lánchíd", amelyen vésett rovátkákkal mérik a víz változó állását!
(Ha a képre kattint'sz, látszanak is e rovások!)
.

.
A különös nevű Lágymányosi híd és a még mesésebb Művészetek Palotája előtt, ami utuk végpontját is jelentette. Menyét itt hagyta el a kenut a jobb parton.





A maradék két Kalandor könnyedén emelte ki kenuját a habok közül a folyó bal partján. Miután a kőpalota föld alatti részébe rejtették, hálát adtak Manitunak, hogy utuk során mindhármuknak gondját viselte. Gyorsan férfimód köszöntötték egymást, majd villámgyorsan eltüntek dolgaik után nézve.


.


Film az éjszakáról és arról, hogyan is evezzett a három Kalandor a Romlott Városba:


kép, videó: Ispi és Sz'A'
szöveg: Sz'A'


...
ui.: Ismét lesz Evezős Critical Mass! Most hétvégén, szeptember 13-án!

Szentes Kinga, Ispánki Zoltán, Szemkeő András

1 megjegyzés: