A csónaknak nevezett kenu szerintünk minimum hajó.

2009. augusztus 28., péntek

Evezz a gyárba, elvtárs!

.
.
.
A Bringázz a munkába! program ötletét meglovagolva már hónapok óta fontolgattuk, hogy egyszer kenuval is mehetnénk melózni. Az ötlet felbukkanása körüli időkben azonban nem találtunk olyan időpontot - vagy nem voltunk elég konokok -, hogy ezt megtegyük, aztán nyár közepén testületileg szana-széjjel jártunk; most azonban nagyon úgy néz ki (alapos és szakszerű elemzések, stimulációs programok és a NASA-val történt egyeztetés után), hogy a jövő kedden, vagyis a tanév első napján legtermészetesebb módon végre beevezünk a Romlott Városba.
.


Hárman: Igencsak Oszlopos Túrázónk és Vogalonga-Túra-Szervező Kinga, Ispi és magam nagyjából egy helyen dolgozunk (nem mellékesen Dél-Budapesten, tehát teljesen átevezünk Pest és Buda között), a tervezéskor ez is fontos szempont volt, mint ahogy az is, hogy eme Evezz a munkába! akció résztvevői dolgozni menjenek, ne pedig mondjuk haza - ebből következik tehát az is, hogy kizárólag egy átlagos munkanap/hétköznap jöhet szóba.
.


A Luppa-sziget (két p-vel!) északi csücskétől kb. 1 km-rel följebb a bal parton lévő tisztásról indulunk (ottalvással), s egyikünk miatt (nem Kinga és nem is én...) ½ 8-ra meg is kell érkeznünk a Lágymányosi hídhoz - a többi meg részletkérdés. A táv nem sok, kb. 19 fkm.
.

Akinek kedve tartja, természetesen csatlakozhat, e blogbejegyzésnél jobban nem doboltatjuk ki a dolgot, viszont ezúttal (a sajátunkén kívül) nem tudjuk a vízi eszközöket oda- és elszállítani, sőt, igazából az ötleten kívül nem tudunk semmit biztosítani... Ez most nem úgy lesz, mint szokott! Lehet azonban úgy kalkulálni, hogy a Lágymányosi-öbölben nagyon kulturáltan, kényelmesen ki lehet venni az efféle közlekedési eszközöket. Mi valószínűleg ezt éppen az ellenkező oldalon tesszük majd meg, de... még meglátjuk... Ha az időjárás nagyon "tré" lenne, akkor sem halasztunk.
.



Evezz a munkába! nagyobb térképen való megjelenítése

.
.
Ha tehát valaki szeptember 1-jén reggel kb. fél nyolc és nyolc között a Duna butapesti szakasza mentén vagy azon által sétál, bringázik, békávézik, gondoljon ránk... 
.
Akciónkkal több vizet követelünk a zembereknek, több kenut a zönkormányzatoknak, valamint határozottan elhatárolódunk és nyomatékosan tiltakozunk minden ellen, ami rossz, ezzel szemben egyértelműen kiállunk, és teljes mellszélességgel támogatjuk a jót!
Sz'A'
.
.
.
.
.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése