A csónaknak nevezett kenu szerintünk minimum hajó.

2011. február 28., hétfő

Bakonyi indiánok

A kalandorok indiánok. És ők is mi.
Szombaton egyik, félig elhagyott táborukban jártunk  -  füsttel és párával a szemünkben.


A többi kép e képre kattintva!



"Utószinkronos" énekkel

Sz'A'


2011. február 15., kedd

Bill Mason ismét - filmajánló

Bár valószínűleg erős huzatú sávszélességgel is lassan töltődik, akinek van türelme kivárni, és még mintegy fél órája végignézni, vagy akárcsak bele-belepillantani, annak jó szívvel ajánljuk a lenti természetfilmet. Bill Mason - nem győzzük mondogatni a nevét - nagy kedvencünk: a kalapos, fehér szakállas, kockás inges, rövid farmernadrágos, bakancsos, kanadai kenus klasszikussá vált, piros hajójával bennünk és velünk él.



Bill Mason ikonikus figura. Itt éppen a fiával rodeózik a kristálytiszta hullámokon 1977-ben. Ebben a részben  (minden fölös tudományoskodás nélkül) főleg olyan evezéstechnikát tanulhatunk, amit a viszonylag gyors sodrású, változatos mederviszonyú folyókon alkalmazhatunk. Persze mindenekelőtt a fíling... Erdei, fejfölötti kenucipekedés ("átemelés"), balettmozdulatokkal irányított zúzás a gyors habokon naiv zenével - meg a kiscsávó is jó arc!



Mason festészetet tanult a Manitobai Egyetemen, és bár a vászontól egyáltalán nem szakadt el életében, mégis inkább a természetről (kiemelten a farkasokról) és a kenus életmódról készített filmjeiről vált ismertté (pl. Waterwalker).



A National Film Board of Canada oldalát tőle függetlenül is ajánljuk, bár ezúttal a természetfilmekre hívjuk fel a figyelmet: a jobb felső sarokban lévő keresőbe tetszőleges kulcsszavak beírásával rengeteg ritkaságra bukkanhatunk.




2011. február 7., hétfő

Túrabeszámoló: Hévíz-patak





Kettőezer-tizenegy. Első túra.
Gyuri és Bandi képei az elmúlt hétvégéről.